HAFTANIN ÇOCUĞU

Haftanın çocuğu etkinliği, bir hafta boyunca bir öğrencinin çalışmalarını arkadaşlarına sınıf içerisinde sunmasını içermektedir. Bu çalışmada;

1.       Gün kendini ve ailesini anlatmasını,

2.       Gün bir hikâye kitabını resimlerini göstererek arkadaşlarına anlatmasını,

3.       Gün seçtiği bir oyunu (geleneksel oyun, kutu oyunu vb.) arkadaşlarına oynatmasını,

4.       Gün kendisinin seçtiği bir hayvanı video ve görsellerle destekleyerek sunmasını

5.       Gün ülkemizden istediği bir ilimizi temel ve akılda kalabilecek özellikleriyle arkadaşlarıyla paylaşmasını içermektedir.

Bu çalışma eğitim öğretim yılı içerisinde tüm çocuklara tarihler belirlenerek uygulanmaktadır.

Çalışmayla okul öncesi öğrencilerinin topluluk önünde seslerini doğru kullanarak konuşma ve kendilerini ifade edebilme becerileri desteklenerek, temel sosyal becerileri çocuklara kazandırmak amaçlanmaktadır. Ayrıca akran öğrenmesi sağlamaktadır. Aile katılımını destekleyerek öğrencilerin aileleriyle hazırlık süreçlerini birlikte yapmalarına fırsat sunmaktadır.  Yaparak yaşayarak öğrenmeyi ve öğrencilerin aktif katılımını sağlamaktadır.

02-02-202402-02-202402-02-202402-02-202402-02-2024