DÖRT MEVSİM DOĞA

Dört Mevsim Doğa etkinliği yıl da 4 defa mevsim geçişlerinde uygulanmak üzere biomühendis Hüseyin Çağlar İNCE rehberliğinde okul öğrencilerimize içinde bulunduğu ekosistemi ve biyoçeşitliliği tanıtmak amacıyla planlanmış 3’er günlük etkinliklerden oluşmaktadır. Etkinlikler sonbahar mevsiminde göç ve bitkilerdeki değişiklikler üzerinde dururken. Kış mevsiminde kış uykusuna yatan canlılar ve Atatürk Kültür Parkı içerisinde bulunan ağaç çeşitliliğini tanıma üzerinde yoğunlaşmıştır. Bu çalışma sırasında ilk gün sunumlar dinlenerek çocuklara bilgi paylaşımı yapılmıştır. İkinci gün okulumuz yerleşkesinin de içerisinde bulunduğu Atatürk Kültür Parkı ve park göleti inceleme ve gözlemleri yapılmıştır. Üçüncü gün ise öğrendiklerimizi uygulamaya koyarak aklımızda kalanları resim, drama, müzik gibi etkinliklerle sergileme imkânı sağlanmıştır. Bu çalışma okulumuz eko-okullar projesine de dahil edilmiştir.

Bu çalışmalarda en çok maymun çıkmaz ağacı, leş karkası ve kızılgerdan kuşu öğrencilerimizin hafızalarında önemli bir yere sahip olmuştur. Doğaya ve bioçeşitliliğe karşı farkındalık geliştirilmiştir.

02-02-202402-02-2024